Op 21 juni, de langste dag van het jaar, vroeg TimeSteps aandacht voor mensen met dementie in verzorgingshuizen die vaak te weinig bewegen. In samenwerking met Alzheimer Nederland organiseerde TimeSteps een fondsenwervingsactie om dit belangrijke maatschappelijke probleem aan te kaarten en mensen met dementie te helpen meer te bewegen.

TimeSteps en Alzheimer Nederland sloegen de handen ineen voor een actie met de slogan: “Wij vragen jou om met ons mee te bewegen, zodat wij mensen met dementie méér kunnen laten bewegen.” Dankzij de inzet van 156 donateurs werd er maar liefst €3.600 opgehaald, en meldden 20 mantelzorgers en verplegend personeel zich aan om 25 km mee te lopen.

De deelnemers aan de actie begonnen hun wandeling van 25 km bij het kantoor van TimeSteps in Veenendaal en eindigden bij Alzheimer Nederland in Amersfoort. Onderweg werden ze verwelkomd door zorginstelling Lisidunahof in Leusden, een expertisecentrum voor jonge mensen met dementie. Tien mensen met dementie en drie verzorgers liepen een deel van de route mee om de actie te ondersteunen en het belang van meer beweging voor mensen met dementie te benadrukken.

Het is een alarmerend feit dat veel ouderen in verzorgings- en verpleeghuizen te weinig bewegen. Ongeveer 75% van de bewoners in verzorgingshuizen en zelfs 90% in verpleeghuizen zijn inactief. Deze inactiviteit kan leiden tot een slechtere gezondheid en een toenemende zorgbehoefte. Het ontbreken van betekenisvolle activiteiten voor bewoners kan hieraan bijdragen.

TimeSteps is een social impact organisatie die zich inzet voor mensen met dementie en hun dierbaren. Vanuit de praktijk kijken zij vooral naar wat wél mogelijk is. Met behulp van een app die de zelfredzaamheid bevordert en verlengt, ondersteunt TimeSteps zowel mensen met dementie die thuis wonen als hun familie en vrienden die mantelzorgers worden.

De actie op de langste dag was slechts het begin. TimeSteps blijft zich inzetten voor het welzijn van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Benieuwd naar wie wij zijn? Neem dan een kijkje op onze website TimeSteps.nl