Waar je talenten en de behoeften van de wereld elkaar kruisen, daar ligt je roeping.”

– Aristoteles

Dementie en mantelzorg app

Onze missie

In Nederland hebben ruim 300.000 mensen dementie en elk uur komen er 5 mensen bij. 800.000 Mensen zorgen voor hun dierbaren en zijn daar gemiddeld 40 uur per week mee belast.TimeSteps gelooft in de mogelijkheid om met gekoppelde technische ondersteuning, de zelfredzaamheid van mensen met dementie te vergroten en de zorg van mantelzorgers dragelijk te maken.Timesteps wil de sociale impact maximaliseren met ethisch verantwoorde en innovatieve oplossingen.

Het begon op een informatieavond voor jonge mensen met dementie.

Tim van Santen (Health innovator) ontmoette op deze avond in 2018 Ton in ’t Veen (mantelzorger).

Het thema was “Mensen met dementie en ondersteunende techniek om langer zelfstandig thuis te wonen”.

Na deze avond startte Tim zijn Design Research project voor jonge mensen met dementie.

Op 10 december 2020 presenteerde Tim en Ton de éérste versie van de TimeSteps App.

Het TimeSteps Team

Tim van Santen

Mijn verantwoordelijkheid ligt bij Research en Design en mijn intrinsieke motivatie is het ontwikkelen van oplossingen die de doelgroep echt willen en kunnen gebruiken.

Alles wat ik ontwikkel test ik met prototypes in de praktijk. Hiervoor ontmoet ik veel mensen met dementie, mantelzorgers, ergotherapeuten en casemanagers.

Tim van Santen

Jeroen van Geelen

Geraakt door de ambitie en intenties van de mensen betrokken bij TimeSteps bouw ik (strategisch) mee aan oplossingen die een wezenlijke bijdrage leveren. Door een achtergrond in zorg en IT heb ik meermaals mogen ervaren hoe dankbaar en mooi goed doen voor mensen in een kwetsbare positie is.

Wiert Omta

Ik ben als tech lead betrokken bij TimeSteps en streef naar eerlijke, stabiele en toekomstbestendige oplossingen. Mijn doel is om mijn technische vaardigheden en inzicht in de doelgroep te gebruiken om de gebruikers te ondersteunen en de inzetbaarheid van de oplossingen te verbeteren.

Max Tilli

Mijn rol is het verbinden van technologie, ontwerp en haalbaarheid. Door alle gebruikers bij iedere fase te betrekken, zorg ik ervoor dat ze van het product gaan houden. Mijn doel is om digitale ervaringen en producten te ontwerpen die waarde toevoegen voor gebruikers en de samenleving.

Utrecht, 23 Januari 2023

TimeSteps & Amulet

Het Utrechtse TimeSteps kondigt met trots aan dat het softwarebedrijf Amulet een belang heeft verkregen in TimeSteps. Beide bedrijven specialiseren zich in E-Health, waarbij TimeSteps zich specifiek op mensen met dementie en mantelzorgers richt. Dementie is momenteel de snelst groeiende doodsoorzaak in Nederland en de ziekte met de hoogste gezondheidskosten. Gezamenlijk willen TimeSteps en Amulet een bijdrage leveren aan het verminderen van de impact van deze ziekte op de samenleving.

Voor deze participatie werkte Amulet als technisch partner voor TimeSteps en trokken de twee bedrijven samen op in enkele commerciële trajecten. Deze samenwerking resulteerde al in een samenwerking met de Espria Ledenvereniging, de grootste ledenvereniging van Nederland. TimeSteps en de Espria Ledenvereniging…

Meer lezen

Samen maken we dementie voor alle betrokken een beetje verdraagzamer in de toekomst !

De inspiratie voor TimeSteps is onder andere te danken aan medeoprichter Ton in ’t Veen. Ton heeft in 2022 zijn vrouw Hester verloren aan Alzheimer, op 55-jarige leeftijd. Tim en Ton leerde elkaar kennen in 2019 op een informatieavond voor jonge mensen met dementie. Toen wisten zij nog niet dat zij een jaar later samen TimeSteps zouden oprichten. Ton heeft in de 2 jaren erna samengewerkt met Tim om oplossingen te ontwikkelen voor alle andere ‘Hesters’.

“Het is ongelofelijk hoe Ton vanuit zijn eigen ervaring kon vertellen. Vaak ging het over hoe Hester geholpen zou kunnen worden in haar zelfredzaamheid door technologie. Ton viel tijdens mijn onderzoek al direct op door zijn kritische blik op zorg en ondersteuning. Daarnaast had hij eindeloze ideeën om het leven voor iedereen makkelijker te maken. Daar heb ik veel van kunnen leren” Aldus Tim.

Inmiddels heeft Ton TimeSteps verlaten en richt hij zich op andere initiatieven om mensen met dementie en mantelzorgers te helpen.

Volg Ton op LinkedIN
Hester en Ton

Verhalen over ons in de media

Tim werd geïnspireerd door zijn oma en bouwt een app

Interview "De vrouw van Ton stierf aan Alzheimer"

TimeSteps in het nieuws

Podcast Zorgen voor de Zorg.

Een co-creatiesessie met Zorgorganisatie Thebe

Tim en Ton bouwen app voor mensen met dementie

Co-creatie met Opella

Hester en Ton in actie voor Alzheimer Nederland

Landelijke campagne 'Wat Alz'

Social Impact Start-Up

Een financieel rendement is over het algemeen het doel van een bedrijf. Echter staat in sommige gevallen een maatschappelijk probleem hoger op de prioriteitenlijst. Iedereen heeft wel iemand in zijn of haar omgeving die te maken heeft met een vorm van dementie.

Tim en Ton zijn ervan overtuigd dat TimeSteps hier het verschil in kan en zal maken. Eén voorwaarde die wij gesteld hebben, is dat na een succesvolle start, een deel van de winst teruggegeven gaat worden aan de doelgroep.

Dit zal in eerste instantie betekenen dat wij verder ontwikkelen met functionaliteiten zoals navigatie voor mensen met dementie. Ook willen wij zo snel mogelijk starten met apps die in alle talen en culturen passen. Inclusiviteit is een belangrijke voorwaarden voor het maximaliseren van de impact.

Van bedrijven en personen waar wij mee samenwerken, verwachten we dezelfde intrinsieke motivatie. En samenwerking is noodzakelijk om echt een verschil te kunnen maken.

Dementie en mantelzorg app
Het maximaliseren van de impact bepaalt het succes van TimeSteps.”