Zorgprofessionals

Wij bieden casemanager, mantelzorgmakelaars, ergotherapeuten en overige zorgprofessionals, die werken met mensen met dementie en/of mantelzorgers, de TimeSteps App en Mantelzorg App gratis aan.

Blijf op de hoogte

Zorgprofessionals

Wij bieden casemanager, mantelzorgmakelaars, ergotherapeuten en overige zorgprofessionals, die werken met mensen met dementie en/of mantelzorgers, de TimeSteps App en Mantelzorg App gratis aan.

Blijf op de hoogte

Ontwikkelen vanuit de praktijk

Aanmelden

Niet meer weten hoe laat het is. Hoelang een uur duurt. De weg kwijtraken. Vergeten te eten. Vergeten in welke volgorde je koffie zet en moeite met de agenda. Allemaal praktijksituaties die al vroeg in het ziekteproces kunnen ontstaan.

De toenemende afhankelijkheid zorgt voor verdriet en stress. En stress werkt als een katalysator.

Als zorgprofessional zoek je elke keer naar oplossingen. Al is het maar voor ‘even’.

Je vraagt niet waarom het fout gaat, maar je observeert de situatie in de praktijk en komt met pragmatische oplossingen. TimeSteps ontwikkelt hulpmiddelen vanuit dezelfde filosofie. Op dagbestedingen bij Opella, Thebe, Beweging 3.0 en zelfs bij mensen thuis, observeren wij het gedrag met prototypes vóórdat wij het gaan ontwikkelen.

En als het eenmaal ontwikkeld is, blijven wij aan de hand van de feedback doorontwikkelen.

Ontwikkelen vanuit de praktijk

TimeSteps ontwikkelt oplossingen voor mensen met dementie die nog een smartphone of een tablet gebruiken, maar moeite krijgen (hebben) met de standaard programma’s.

Voor mantelzorgers ontwikkelt TimeSteps een app waarmee zij op afstand de persoon met dementie kunnen ondersteunen.

Oplossingen ontwikkelen wij met de gebruikers, zorginstellingen en ergotherapeuten. Samen kijken wij hoe de klok, de agenda en de navigatie nog wél gebruikt kan worden, met aangepaste functionaliteiten en design.

 

De TimeSteps App en de Mantelzorg App zijn met elkaar verbonden.

Nieuwe dingen aanleren

Iets nieuws aanleren is niet gemakkelijk meer. De grootste winst is te behalen in hulpmiddelen die herkenbaar zijn. Ingesleten gedrag.

TimeSteps heeft bewust gekozen voor de mobiele telefoon en tablet. Een groot deel van alle mensen met dementie, herkennen de mobiele telefoon als iets van zichzelf. Dit geldt dus niet voor de totale doelgroep en in elke fase van de ziekte. Maar TimeSteps ontwikkelt ook voor de toekomst, waarin deze groep steeds groter wordt.

TimeSteps werkt aan innovatieve oplossingen waarbij meerdere zintuigen tegelijk gestimuleerd worden voor één handeling. Denk daarbij vooral aan horen, zien en ruiken. Als de lamp in de keuken aangaat, je een herkenbare stem hoort zeggen dat het etenstijd is en vanuit de keuken de geur van vers gebakken brood komt, is de kans veel groter dat je ook gaat eten.

Dementie en mantelzorg app

Stap voor stap ontwikkelen

TimeSteps heeft in december 2020 als eerste een dementieklok ontwikkeld op de mobiele telefoon en tablet. Een klok die de tijd en het moment van de dag in woorden uitschrijft en die de tijd ook kan uitspreken. Nu verbinden wij de tijd aan een afspraak. De eerste stap in tijdsbesef en dagritme. Deze agenda is qua design en functionaliteiten volledig aangepast en wordt aangestuurd door de Mantelzorg App.

Mantelzorg App

Familie en vrienden worden steeds intensiever belast in het managen van de gevolgen van de ziekte. Ze worden in feite het externe geheugen. In de praktijk zie je vaak 1 of 2 ‘hoofdmantelzorgers’. De persoon die zo lang mogelijk probeert alles goed te regelen en de spil is in dat proces.

Met de Mantelzorg App is het mogelijk om 1 centrale agenda te hebben waarin alles staat. Deze Mantelzorg App is gekoppeld aan de TimeSteps App. De eerst volgende afspraak die voor de persoon met dementie zichtbaar moet zijn, verschijnt op zijn of haar telefoon. Je kan meerdere herinneringen instellen per afspraak. Herinneringen verschijnen visueel op de telefoon en ook hoorbaar (momenteel alleen bij Apple).

Toekomst

TimeSteps werkt samen met academische ziekenhuizen en universiteiten, waaronder de TU Eindhoven. Hier wordt veel onderzoek gedaan naar dementie en zelfredzaamheid. Met het resultaat uit nationaal en Europees onderzoek, maakt TimeSteps een vertaalslag naar praktische, toepasbare en vooral ook betaalbare oplossingen. Zo werken wij aan navigatie, Google maps maar dan aangepast en koppelingen met digitale apparaten zoals een geurdispenser, slimme deurbel en slimme deursloten.

Ook jouw feedback stellen wij zeer op prijs.

Dementie en mantelzorg app

A title

Image Box text

Voor zorgprofessionals

TimeSteps biedt jou de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van onze Apps. Test zelf welke mogelijkheden deze Apps bieden en voor wie het een hulpmiddel kan zijn.

Wij bieden ook de mogelijkheid voor het geven van feedback en een helpdesk voor al jouw vragen. Als je interesse hebt, nodigen wij jou uit voor webinars en seminars. Hier zullen wij thema’s bespreken zoals het aanpassen van onze bestaande oplossingen en welke nieuwe functies de hoogste prioriteit hebben om ontwikkeld te gaan worden.  

Meld je gratis aan

Voor zorgprofessionals

TimeSteps biedt zorgprofessionals de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van onze Apps. Test zelf welke mogelijkheden deze Apps bieden en voor wie het een hulpmiddel kan zijn.

Wij bieden de mogelijkheid voor het geven van feedback, een helpdesk voor jouw vragen en wij nodigen jou uit voor webinars en seminars.

Meld je gratis aan