Wat is een dementieklok en hoe kan deze helpen bij het dagelijks leven van mensen met dementie? Een dementieklok is een klok die speciaal is ontworpen voor mensen met dementie en cognitieve beperkingen. Het geeft de tijd op een eenvoudige en begrijpelijke manier weer, waardoor het makkelijker wordt om dagelijkse routines en activiteiten te plannen en bij te houden.

Voor mensen met dementie kan het moeilijk zijn om de tijd te begrijpen en bij te houden. Dit kan leiden tot verwarring en stress, waardoor het dagelijkse leven moeilijker wordt. Een dementieklok kan helpen om deze stress te verminderen door het makkelijker te maken om de tijd bij te houden en dagelijkse activiteiten te plannen.

Een innovatieve app die gebruik maakt van een dementieklok is TimeSteps. TimeSteps is een app die speciaal is ontworpen voor mensen met dementie en hun dierbaren. De app biedt een eenvoudige agenda met uitgesproken tijd en herinneringen voor mensen met dementie, en stelt mantelzorgers in staat om samen met familie en vrienden de to-do’s en agenda van hun dierbare te beheren. 

Als je meer wilt weten over de TimeSteps app en hoe het mensen met dementie en hun mantelzorgers kan ondersteunen, dan raden we je aan om deze gratis te downloaden via onze website. Met de app kunnen mensen met dementie zo lang mogelijk zelfredzaam blijven en hun mantelzorgers worden ontlast van de zorgtaken.