A title

Image Box text

Download de gratis…

Dementieklok

Een dementieklok, kalenderklok, seniorenklok of Alzheimerklok. Er zijn verschillende benamingen, maar het is uiteindelijk een klok voor mensen die moeite hebben met een analoge en digitale klok.

De dementieklok, gratis op je eigen mobiele telefoon en tablet.

Dementieklok

  • Staat direct op het beginscherm
  • Tijd uitgeschreven in woorden
  • Dagdeel uitgeschreven in woorden
  • Tekst naar spraak functie voor Android
  • 100% gratis
Wij geven jou graag de tijd weer terug.”

De dementieklok is de TimeSteps App met alléén de klokfunctie. In eerste instantie is deze dementieklok ontwikkeld voor mensen met dementie. Ondertussen weten we dat de doelgroep veel groter is. Niet alleen ouderen maar ook jonge mensen kunnen om verschillende redenen moeite hebben met een digitale en analoge klok.

De tijd en het dagdeel wordt in woorden uitgeschreven. Dat maakt het veel eenvoudiger om te begrijpen hoe laat het is. In de Android versie van deze App heb je ook de mogelijkheid om de tijd uit te laten spreken. Helaas ondersteunt Apple deze functie (nog) niet in in een widget.

Op je bestaande mobiele telefoon of tablet download je deze gratis TimeSteps App. Vervolgens plaats je de widget van de dementieklok op het beginscherm en staat deze dus altijd ‘aan’ en direct zichtbaar. Je hoeft de App dus niet eerst te openen.

Een widget klinkt misschien even ingewikkeld maar dat is het zeker niet. Als je er nog niet bekend mee bent, adviseren wij jou om de instructie video te bekijken op onze helpdeskpagina.

Ga naar de helpdesk

Eén van onze oprichters

Ton in ’t Veen

Mijn vrouw, Hester, kreeg op haar 50ste de diagnose Alzheimer. Een van de eerste dingen die mij opviel, was dat zij moeite had met de analoge en digitale klok. Ik zocht tevergeefs naar een klok op haar telefoon die de tijd in woorden uitschreef.

Dit was de aanleiding voor de oprichting van TimeSteps. Voor mijn vrouw komt het helaas te laat, maar voor zoveel anderen niet. Met deze app willen wij de tijd teruggeven aan hen die het nodig hebben..

 

Hester en Ton

Maak deze ziekte verdraagzamer voor alle betrokkenen.